Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър БНТЗа доходите ни и как ще се възстанови

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър БНТЗа доходите ни и как ще се възстанови
Коментари Харесай

КНСБ: Искаме на спрените от работа да се плаща 75% от трудовото им възнаграждение, без да има освобождаване

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

кадър Българска национална телевизия

За приходите ни и по какъв начин ще се възвърне стопанската система, приказва в студиото на Българска национална телевизия водачът на КНСБ Пламен Димитров. 

" Ние предлагаме на премиера Борисов две ограничения по немския модел. Когато индивидът е в педприятие, което е затворено, да получава 75% от своето брутно трудово въъзнаграждение, а компанията да бъде подкрепена до 25 % от чистите доходи, които е имала. През работодателя човек ще си получава парите. Целта е работодателят да не освобождава служителя. 

Втората мярка от механизма на Германия е компаниите, които изпитват пазарни шокове, да имат право да вкарат ненапълно работно време и с колкото часа понижат работния ден, за тези часове да получат 75% от брутното часово заплащане от страната. Тогава тези милиарди или стотици милиони, ще стигнат непосредствено до компаниите и тогава компанията ще е гъвкава, когато има понижени поръчки или продажби. И поддръжката може да стане двойна. 

Относно заемите, намаляха спестяванията, само че не мисля, че хората са задлъжняли повече. 2/3 от българите по принцип нямат спестявания. Тази тематика непрекъснато я дублирам. 

2/3 от българите нямат сметки в банките, а дребните спестявания предходната година отпътуваха или хората си ги прибраха " в джоб ". Няма по-висока задлъжнялост на семействата, само че има понижаване на нискодоходната интензивност - на най-малките спестявания. 

Безработицата стигна 7%, аз допускам и тази година едноцифрено число безработица. Но зимата чакам през второто тримесечие ограниченията, за които приказваме тук, да се разширят и запазят. Очаквам да запазим и прихода и потреблението. Оптимист съм, че можем междинната работна заплата да я движим нагоре за българските действителности. 

Имаме от дълго време брадясали проблеми, с които новото държавно управление би трябвало да се оправи. В Националния проект са разказани 30 промени в стопанската система и в обществената сфера. 

Ако чакаме година без избори, в никакъв случай няма да получим покачване на приходите ", посочи синдикалистът.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР